ࡱ> qspxVbjbj[[.b99 >>++++++++8+,,\+E4w,(,,,,z-z-z-yD{D{D{D{D{D{D:GIb{DE+z-z-z-z-z-{D++,,Dx.x.x.z-^+,+,yDx.z-yDx.x.AC,PUp-CzeDD0ECjNJ-NJDCNJ+Chx.z-z-z-{D{Dx.z-z-z-Ez-z-z-z-NJz-z-z-z-z-z-z-z-z->+ i*:ZaBcznik do zapytania ofertowego nr 1A SPECYFIKACJA ZAMWIENIA PUBLICZEGO o warto[ci netto poni|ej 30 000 EURO  Dostawy warzyw i owocw  CPV 15300000-1, 03212100-1 1. INFORMACJA O ZAMAWIAJCYM: Nazwa:Dom Pomocy SpoBecznej  Smrek Adres:Zaskale ul. KardynaBa Karola WojtyBy 136, 34-424 Szaflary Numer telefonu:(0-18) 26 61260 Numer faksu:(0-18) 26 61260 Adres e-mail: HYPERLINK "mailto:dpssmrek@nowotarski.pl"dpssmrek@nowotarski.pl Strona internetowa: HYPERLINK "http://www.dpssmrek.nowotarski.pl/"www.dpssmrek.nowotarski.pl Godziny pracy obsBugi biurowej:7:30  15:00  Czerwiec 2017 r. ROZDZIAA 1. Postanowienia oglne Warto[ zamwienia publicznego netto ni|sza od 30 000 EURO Postpowanie prowadzone zgodnie z przepisami art. 4 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. prawo zamwieD publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2015 r. poz. 2164 z pzn. zm.) ROZDZIAA 2. Przedmiot i terminy wykonania zamwienia Przedmiotem zamwienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owocw wraz z transportem dla Domu Pomocy SpoBecznej w Zaskalu, ul. KardynaBa Karola WojtyBy 136, 34-424 Szaflary zgodnie z zaBcznikiem nr 1 stanowicym szczegBowy opis przedmiotu zamwienia a tak|e stanowicym formularz ofertowy. Wykonawca zobowizany jest dostarczy wskazany towar wraz z faktur do Zamawiajcego w ka|dy wtorek i pitek w godzinach od 7:00 do 11:00. Szacunkowe ilo[ci produktw podane w szczegBowym opisie przedmiotu zamwienia (zaBcznik nr 1) nie s wi|ce dla Zamawiajcego w czasie realizacji umowy  rzeczywiste ilo[ci wynika bd z bie|cego zapotrzebowania Zamawiajcego. Zamawiajcy dopuszcza zmniejszenie lub zwikszenie dostawy o nie wicej ni| 25%. Zamawiajcy wymaga, aby towar bdcy przedmiotem dostawy byB [wie|y. Dostarczane produkty posiada bd niezbdne certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami i normami oraz dokumenty dotyczce badaD i dopuszczenia do obrotu, w tym [wiadectwo jako[ci dostarczanego przedmiotu umowy lub handlowy dokument identyfikacyjny oraz dokumentacj pozwalajc na zidentyfikowanie zrdBa pochodzenia dostarczonej partii towaru (producent i kraj pochodzenia), ktre bd udostpniane na pro[b Zamawiajcego. Zamawiajcy wymaga, aby wszystkie dostarczane produkty odpowiednie atesty, HDI (handlowe dokumenty identyfikacyjne), aponadto produkty przetworzone speBniaBy normy zwizane ze Zintegrowanym Systemem Zarzdzania HACCP. Dostawy realizowane bd w ilo[ciach i asortymencie okre[lonym przez Zmawiajcego ka|dorazowo pisemnie lub telefonicznie przed dostaw. Koszty przewozu, rozBadunku, dostarczenia na miejsce wskazane, zabezpieczenia iubezpieczenia towaru za czas przewozu ponosi Wykonawca, Zamawiajcy zapewni odbir zamwionego towaru w swojej siedzibie. Rozliczenia mog by przeprowadzone jedynie w zBotych polskich. Zamawiajcy zastrzega sobie mo|liwo[ odmowy przyjcia caBej partii towaru lub jej cz[ci wprzypadku, gdy w trakcie oceny wizualnej zostan stwierdzone uszkodzenia spowodowane niewBa[ciwym zabezpieczeniem produktw, zBymi warunkami transportowymi lub niewBa[ciwym stanem higienicznym [rodkw transportu przewo|cych przedmiot umowy. W tej sytuacji Zamawiajcy ma prawo dokonania zakupu zamwionego towaru w dowolnej jednostce handlowej. Koszty powstaBe z tego tytuBu obci|aj Wykonawc. Termin wykonania zamwienia: od 03 lipca do dnia 31 grudnia 2017 r. ROZDZIAA3. Opis warunkw udziaBu w postpowaniu oraz informacje odokumentach potwierdzajcych ich speBnienie: Warunkiem udziaBu w postpowaniu s: przedBo|enie w okre[lonym terminie, wBa[ciwie sporzdzonej oferty zgodnej z t specyfikacj wg zaBcznika nr 1, parafowany wzr umowy (zaBcznik nr 2), oHNP   & 8 D F ` j r   z ~ ֳֳּΩ}}h(hgt5CJPJ\aJmH nH sH tH hgt5CJPJaJnH tH hgthgtCJPJaJnH tH hgt5CJPJaJhgtCJPJaJh|d\5CJaJh@p"5CJaJhJ5CJaJhgtCJaJhgt5CJaJh5hgtCJaJh5h5CJaJh5hJCJaJ"PRTVX, b d f h j $$Ifa$ $ p#1$a$$1$a$$a$gd|d\$a$$a$gdJ  \ | ~ NSkd^$$If0E #y 44 la8pSkd$$If0E #y 44 la8p $$Ifa$    $ NSkd$$If0E #y 44 la8pSkd$$If0E #y 44 la8p $$Ifa$   " $ & z | ~ : < > r t x z p 鳾鈾rjbjWhgt5>*CJaJh3?_CJaJhgtCJaJ*hgt0J5B* CJPJaJnH phtH jhgtUhgt5CJPJaJnH tH !hgt0J5CJPJaJnH tH jxhgtUjhgtU(hgt5CJPJ\aJmH nH sH tH hgtCJPJaJnH tH hgt$hgt5CJ\aJmH nH sH tH "$ v x z NSkd:$$If0E #y 44 la8pSkd%$$If0E #y 44 la8p $$Ifa$ p r t v x z | ~ $a$gd3?_Ukd$$If|0E #y 44 la8p $$Ifa$ HbxTr!"" $7$^a$gdz $ & F 7$a$gdz $ & F a$gdz$a$ z|p`bRT"0#꾳thYPh3?_5CJaJhzhgt@CJPJaJhgt@CJPJaJhzCJPJ\aJhgtCJPJ\aJhgtB*CJaJphh|d\CJaJhzCJaJhzhgtCJPJaJhzh@p"CJaJhzhgtCJaJhgt5CJaJnHtHhgtCJaJnHtHhgtCJaJhgt5>*CJaJh|d\5>*CJaJ"2#4#$$`$B%%<@>B>>>?@ABCDEFFGGG $ & F a$gdJ$ & F a$$ & F a$ $^a$gdz$a$ $ & F a$gdz0#4#$>%@%B%D%%%%%<<<<<@>B>>@AAAAA|BBCGGG H"HHDHFH*IVI·㋃wkwbhgt6CJaJh5hJ5CJaJh5hgt5CJaJh<CJaJh<h<5CJaJhJCJaJhJh@p"5CJaJhJhgt5CJaJhJhgtCJaJhk@hk@6CJaJhk@5>*CJaJUhzCJaJhgtCJaJhgt5>*CJaJhgt5CJaJ&[wiadczenie Dostawcy o speBnieniu przez niego warunkw udziaBu w postpowaniu (wedBug wzoru stanowicego zaB. nr 3), aktualne, tj. wystawione nie wcze[niej ni| 6 miesicy przed upBywem terminu skBadnia ofert za[wiadczenie o wpisie do ewidencji dziaBalno[ci gospodarczej, lub wypis z KRS. ROZDZIAA 4. Opis sposobu przygotowania oferty. Oferta winna by przygotowana zgodnie z wymaganiami niniejszej specyfikacji na druku stanowicym zaBcznik nr 1. Wykonawca nie powinien zmienia tre[ci formularzy, ktre stanowi zaBczniki do specyfikacji. Zmiana tre[ci w ofercie wpBynie na jej odrzucenie. Oferty z produktami zamiennymi bd odrzucane Oferta winna by umieszczona w zamknitej kopercie i zaklejona z napisem na kopercie  Oferta na dostawy warzyw i owocw oraz z podaniem na kopercie nazwy i adresu oferenta (piecztka firmy). Cena oferty musi by wyra|ona w zBotych polskich, z podaniem warto[ci brutto (w tym ceny jednostkowej) ka|dego asortymentu towarowego wyszczeglnionego w zaBczniku nr 1. Zaoferowan cen za dostaw przedmiotu zamwienia nale|y traktowa jako ostateczn, nie podlegajc negocjacji lub podwy|szeniu. Cena ta bdzie obowizywaBa w trakcie trwania umowy. Oglna cena oferowana winna obejmowa wszelkie koszty zakupu i dostawy przedmiotu zamwienia. Kryterium oceny (wyboru) oferty jest cena, jako produkty powszechnie dostpne na rynku, majce ustalone standardy jako[ciowe. W trakcie dostawy nazwy produktw na fakturze musz by zgodne z ofert. ROZDZIAA 5. SkBadanie ofert: Termin skBadnia ofert: 09 czerwca 2017 r. do godziny 14:00 w siedzibie Zamawiajcego  sekretariat. Wybrany dostawca otrzyma zawiadomienie i zaproszenie do podpisania umowy. ROZDZIAA 6. Umowa: Wybrany Wykonawca ma obowizek zgBosi si w terminie wyznaczonym przez Zamawiajcego w celu podpisania umowy. Istotne dla stron postanowienia umowy zawarte s w zaBczniku nr 2 (wzr umowy). Wykaz zaBcznikw do specyfikacji zamwienia publicznego: ZaB. nr 1. Druk oferty (szczegBowy opis przedmiotu zamwienia) ZaB. nr 2. Wzr umowy. ZaB. nr 3. O[wiadczenie o speBnieniu przez Wykonawc warunkw udziaBu w postpowaniu ZaBcznik nr 3 & & & & & & & & & & & & & .. /piecz firmowa Wykonawcy/ O[wiadczenie Wykonawcy o speBnieniu przez niego warunkw wymaganych przez Zamawiajcego I. Przystpujc do postpowania w sprawie udzielenia zamwienia publicznego w trybie zapytania ofertowego na zakup oraz dostaw warzyw i owocw dla Domu Pomocy SpoBecznej w Zaskalu, ul. KardynaBa Karola WojtyBy 136, 34-424 Szaflary o[wiadczamy, |e: Produkt wytworzony jest zgodnie z Ustaw o warunkach zdrowotnych |ywno[ci i |ywienia zdnia 30 pazdziernika 2003 r. (Dz.U. nr 208 p. 2020 z pzn. zm.) i podlegBymi im aktualnymi Rozporzdzeniami i aktami wykonawczymi, zamwiony towar dostarczany bdzie transportem zgodnie zwymogami okre[lonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeDstwie |ywno[ci i|ywienia (tekst jednolity Dz.U.2017 poz. 149) wraz odpowiednimi aktami wykonawczymi, II. O[wiadczam, |e znajduj si w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniajcej wykonanie niniejszego zamwienia. & & & & & & & & & & & .. & & .& & & & & & & & & & & & /Miejscowo[ i data/ / podpis upowa|nionego przedstawiciela Wykonawcy/     GGH,I.ITIVI4JJJJJJJJJJJJ`KKLLLLLL$a$$ & F a$$ & F a$$a$VIJJJJJJLLLL,OJO~PPQQR6RRSpSSRUUUUUPV\V^VbVdVhVjVnVpVvVxVhNjhNUh5CJaJh5h5CJaJh5hgtCJaJh3?_@CJaJhgt@CJaJ(hgtB*CJaJfHphq hCJaJh;CJaJh|d\CJaJhk@CJaJhgtCJaJ$LLLLLLLLLMLMNMPMRMlMNN8P:PQS$ & F d-DM a$ $ & Fda$$da$d $ da$$a$$a$$a$SSSTTTTTTTRUPVRVTVVVXVZV\V`VbVfVhVlVnVrVtVgdJ$a$$gd^`ga$ $d^a$tVvVxV,1h. A!"#$% \$$If!vh#vy #v:V 5y 5a8p\$$If!vh#vy #v:V 5y 5a8p\$$If!vh#vy #v:V 5y 5a8p\$$If!vh#vy #v:V 5y 5a8pDyK yK <mailto:dpssmrek@nowotarski.pl\$$If!vh#vy #v:V 5y 5a8pDyK yK Fhttp://www.dpssmrek.nowotarski.pl/\$$If!vh#vy #v:V 5y 5a8p`$$If!vh#vy #v:V |5y 5a8p^ 666666666vvvvvvvvv66666686666666666666666666666666666666666666666666666666hH6666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666662 0@P`p2( 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p 0@P`p8XV~_HmHnHsHtHL`L Normalny*$CJ_HaJmHnHsHtHJA J Domy[lna czcionka akapituTi@T 0 Standardowy :V 44 la ,k , 0 Bez listy 6o6 WW8Num1z0 @CJaJ*/* WW8Num1z1*/* WW8Num1z2*/!* WW8Num1z3*/1* WW8Num1z4*/A* WW8Num1z5*/Q* WW8Num1z6*/a* WW8Num1z7*/q* WW8Num1z8*/* WW8Num2z0*/* WW8Num2z1*/* WW8Num2z2*/* WW8Num2z3*/* WW8Num2z4*/* WW8Num2z5*/* WW8Num2z6*/* WW8Num2z7*/* WW8Num2z8*/* WW8Num3z0*/!* WW8Num3z1*/1* WW8Num3z2*/A* WW8Num3z3*/Q* WW8Num3z4*/a* WW8Num3z5*/q* WW8Num3z6*/* WW8Num3z7*/* WW8Num3z8*/* WW8Num4z0*/* WW8Num4z1*/* WW8Num4z2*/* WW8Num4z3*/* WW8Num4z4*/* WW8Num4z5*/* WW8Num4z6*/* WW8Num4z7*/!* WW8Num4z82o12 WW8Num5z0CJaJ*/A* WW8Num5z1*/Q* WW8Num5z2*/a* WW8Num5z3*/q* WW8Num5z4*/* WW8Num5z5*/* WW8Num5z6*/* WW8Num5z7*/* WW8Num5z82o2 WW8Num6z0CJaJ*/* WW8Num6z1*/* WW8Num6z2*/* WW8Num6z3*/* WW8Num6z4*/* WW8Num6z5*/!* WW8Num6z6*/1* WW8Num6z7*/A* WW8Num6z8*/Q* WW8Num7z0*/a* WW8Num7z1*/q* WW8Num7z2*/* WW8Num7z3*/* WW8Num7z4*/* WW8Num7z5*/* WW8Num7z6*/* WW8Num7z7*/* WW8Num7z8*/* WW8Num8z0*/* WW8Num8z1*/* WW8Num8z2*/* WW8Num8z3*/!* WW8Num8z4*/1* WW8Num8z5*/A* WW8Num8z6*/Q* WW8Num8z7*/a* WW8Num8z8*/q* WW8Num9z0*/* WW8Num9z1*/* WW8Num9z2*/* WW8Num9z3*/* WW8Num9z4*/* WW8Num9z5*/* WW8Num9z6*/* WW8Num9z7*/* WW8Num9z84o4 WW8Num10z0CJaJ,/, WW8Num10z1,/!, WW8Num10z2,/1, WW8Num10z3,/A, WW8Num10z4,/Q, WW8Num10z5,/a, WW8Num10z6,/q, WW8Num10z7,/, WW8Num10z8,/, WW8Num11z0,/, WW8Num11z1,/, WW8Num11z2,/, WW8Num11z3,/, WW8Num11z4,/, WW8Num11z5,/, WW8Num11z6,/, WW8Num11z7,/, WW8Num11z84o!4 WW8Num12z0CJaJ,/1, WW8Num12z1,/A, WW8Num12z2,/Q, WW8Num12z3,/a, WW8Num12z4,/q, WW8Num12z5,/, WW8Num12z6,/, WW8Num12z7,/, WW8Num12z8,/, WW8Num13z0,/, WW8Num13z1,/, WW8Num13z2,/, WW8Num13z3,/, WW8Num13z4,/, WW8Num13z5,/, WW8Num13z6,/!, WW8Num13z7,/1, WW8Num13z8L/AL Domy[lna czcionka akapitu18U`Q8 HiperBcze >*B*phLoaL Tekst dymka ZnakCJOJQJ^JaJ:oq: NagBwek ZnakCJaJ6o6 Stopka ZnakCJaJROR NagBwek1 x$OJQJCJPJ^JaJJB@J Tekst podstawowyd */@* Lista^JH"@H Legenda xx $CJ6^JaJ]0O0 Indeks $^J@^@ Normalny (Web) F@F Tekst dymkaOJQJCJ^JaJ8@ 8 NagBwek p#4  4 Stopka p#@O" @ Zawarto[ tabeli $JO! 2 J NagBwek tabeli $a$ $5\PK![Content_Types].xmlN0EH-J@%ǎǢ|ș$زULTB l,3;rØJB+$G]7O٭VFMG.|H" rxx5aKFXKS1,G-TNz b1UB8;^e9nNӨZ=dwqŷ7͠iލ.éIB'º;z~ݡOCQJ ˦96M .*!ޞovngUVo UYC<7^S*C0ױDzRA#8ꍉU47U6K|Ptu̹'Yv@~ !E1 ۰Nh4Of**byp/36Ĵ^NhwQV5nhϿ~Tڲ7ac$bL.Xܢ5w97[ Cֳ6|O(c5c4-h܇EMnUD !~`ϘJ0A?My71e1ۭ.Ѣ-4RUn{uSLɟ)nL \BuB7Ji\Cbw@m/k_֜aΒjFHP؏T,مdf|,Yd̬#r@PU(T7$ow<缂Frz:Y'[`߇@ST滪7_ǬFQ Zyٿ ڎ`rPh1,QWIDANT~AoE)C3`]dm2iVֵ褽Vl b  0#VIxV- $ "GLStVxV,./09XX8@0(  B S  ?1:tx{.7l1?D   6 2 @H@wR ^`CJ@aJ)^`.^`CJaJ)^`CJaJ.^`CJaJ.^`CJaJ.P^`P@@^@`0^`0``^``^`^`^``^``00^0`^`.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`CJaJ)^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`CJaJ.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`. ^`5CJaJ.^`)pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`CJaJ.^`.pp^p`.@ @ ^@ `.^`.^`.^`.^`.PP^P`.^`PJo(. ^`hH. pL^p`LhH. @ ^@ `hH. ^`hH. L^`LhH. ^`hH. ^`hH. PL^P`LhH.h ^`5hH.h ^`hH.h pL^p`LhH.h @ ^@ `hH.h ^`hH.h L^`LhH.h ^`hH.h ^`hH.h PL^P`LhH. H@w2 WW8Num1WW8Num2WW8Num5WW8Num6WW8Num10WW8Num12rvq@p"9k@H9G|d\3?_+jz)gtH<J<N;5@@pp p pp<Unknown G*Ax Times New Roman5Symbol3. *Cx Arial7.@Calibri5. .[`)TahomaG&  xP!Liberation SansO.  k9Lucida Sans Unicode5MangalA$BCambria Math"AhM[EgOV2LG#33!0KQPvq!xx ZAPYTANIE OFERTOWEuserDorotaD         Oh+'0x  ( 4 @ LX`hpZAPYTANIE OFERTOWEuserNormalDorota25Microsoft Office Word@@R`)O@v@Jo՜.+,D՜.+,@ hp|  3 ZAPYTANIE OFERTOWE Tytu8 8@ _PID_HLINKSA |>#http://www.dpssmrek.nowotarski.pl/ 6mailto:dpssmrek@nowotarski.pl  !"#$%&'()*+,-./013456789;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_abcdefgijklmnorRoot Entry F h'ptData 21Table:JWordDocument.bSummaryInformation(`DocumentSummaryInformation8hCompObj{  F)Dokument programu Microsoft Word 972003 MSWordDocWord.Document.89q