Prelekcje oraz warsztaty dyskusyjne pt. Tradycyjne i regionalne produkty żywnościowe jako szansa rozwoju drobnych gospodarstw rolnych w regionie nowotarskim | Komunikaty | Wiadomości

Strona główna

Prelekcje oraz warsztaty dyskusyjne pt. Tradycyjne i regionalne produkty żywnościowe jako szansa rozwoju drobnych gospodarstw rolnych w regionie nowotarskim

30 lipca 2019
Zdjęcie 1

Gmina Czorsztyn, Gminne Centrum Kultury w Czorsztynie oraz Hotel Kinga w Czorsztynie zapraszają na prelekcje oraz Warsztaty dyskusyjne pt.

TRADYCYJNE I REGIONALNE PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE JAKO SZANSA ROZWOJU DROBNYCH GOSPODARSTW ROLNYCH W REGIONIE NOWOTARSKIM

organizowane przez pracowników Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, które odbędą się w Kinga Hotel Wellness w Czorsztynie 10 sierpnia 2019 roku

WSTĘP NA SPOTKANIE WOLNY NA UCZESTNIKÓW SPOTKANIA CZEKAJĄ ATRAKCYJNE NAGRODY ORAZ POCZĘSTUNEK!!!

Miejsce spotkania: Czorsztyn, Kinga Hotel Wellness, ul. Zamkowa 6, sala Konferencyjna 

Termin spotkania: 10 sierpnia 2019 roku, godz. 10.00

9-45 – 10.00 – rejestracja uczestników
10.00 – 10.05 – prezentacja założeń projektu BLOOM
10.05 – 10.50 –  prof. dr hab. inż. Czesław Nowak, „Co będziemy jeść w przyszłości? Produkt regionalny oraz założenia ruchu Slow Food jako strategia bezpieczeństwa żywnościowego i gospodarczego”
10.50 – 11.10 – mini konkurs dla kół gospodyń wiejskich. Nagroda w konkursie: Zestaw garnków stalowych (o wartości 500 zł)
11.15 – 11.30 – prezentacja założeń projektu SALSA
11.30 – 11. 45 – dr inż. Ewa Tyran „Produkty tradycyjne – definiowanie i rozumienie pojęcia”
11.45 – 12.45 – praca w grupach w 3 obszarach tematycznych:
Silne i słabe strony rolnictwa drobnotowarowego w regionie nowotarskim
Szanse i zagrożenia rolnictwa drobnotowarowego w regionie nowotarskim

Przyszłość rolnictwa drobnotowarowego? Nowe trendy? Rola drobnych gospodarstw rolnych?
12.45 – 13.15– obiad
13.15– 14.00 – dyskusja, podsumowanie spotkania i wręczenie nagród.